Rijbewijs

logo4k

Het Rijbewijs

Van je autorijbewijs heb je je hele leven plezier. Rijschool Sanna helpt je op een professionele manier om je rijbewijs zo snel mogelijk te halen. We doen dit op een manier dat het beste past bij jou en in jouw eigen tempo. Maatwerk,kwaliteit,klantgerichtheid en het optimaliseren van je slagingskans, daar zetten wij ons voor in!

De weg naar je rijbewijs kun je zien als volgt:

Je neemt praktijklessen, je haalt je theorie-examen, je legt de zogenaamde tussentijdse toets af en vervolgens het praktijkexamen. We zullen je hieronder informeren over de tussentijdse toets en het praktijkexamen. Informatie over de praktijklessen en het theorie-examen kun je vinden op onze website in de menu onder het kopje INFO (werkwijze / theorie).

Tussentijdse toets

De tussentijdse toets vraagt jouw rijinstructeur voor jou aan bij het CBR. Deze toets verloopt op dezelfde manier als een praktijkexamen.De toetsrit duurt ongeveer 35 minuten.Je rijdt een deel van de rit zelfstandig naar een bestemming ,dus via navigatie en andere deel op aanwijzingen  van de examinator.Dat houdt in dat je tijdens deze toets een examinator krijgt die jouw rijvaardigheden gaat beoordelen. Dit is een goede gelegenheid voor jou om alvast te wennen aan het afleggen van een rijexamen met een examinator erbij en om eventuele nervositeit te verminderen of weg te nemen. Daarnaast is het zo bij het afleggen van de tussentijdse toets dat, als je de zogenaamde bijzondere verrichtingen voldoende uitvoert,hoef  je deze niet meer  te doen op het praktijkexamen. Je krijgt er dus vrijstelling voor.De tussentijdse toets heeft vele voordelen, daarom raadt Rijschool Sanna deze aan.Wanneer je de tussentijdse toets gaat afleggen, neem dan volgende documenten mee:

 • de officiële uitnodiging
 • je geldige legitimatiebewijs
 • het formulier zelfreflectie

Het Praktijkexamen

Het praktijkexamen mag je al op je 17de afleggen. Deze leg je af bij het CBR. Je rijinstructeur vraagt dit examen voor je aan bij het CBR.

Naar e praktijkexamen neem je mee:

 • de officiële uitnodiging voor je praktijkexamen
 • je geldige legitimatiebewijs
 • eventueel het adviesformulier van een eerder afgelegde tussentijdse toets
 • de eigen verklaring
 • het formulier Zelfreflectie

Bij aankomst bij het CBR maak je eerst kennis met je examinator. Hij controleert alle documenten. Hierna lopen jullie samen naar buiten voor een ogentest. Daarna  stelt de examinator je een aantal vragen over de auto en vervolgens begin je met je praktijkexamen. Het examen duurt ongeveer 55 minuten. Je krijgt dus voldoende tijd om te laten zien dat jij goed genoeg kunt rijden om je rijbewijs te halen.

Als je wilt dat jouw rijinstructeur aanwezig is in de auto tijdens je examen rit, dan kun je dit aangeven. Hij kan ook aanwezig zijn bij het eindgesprek, dat plaats vindt na het examen. Tijdens het eindgesprek wordt het formulier Zelfreflectie doorgenomen.

Aanvragen van de theorie-examen, de tussentijdse toets en het praktijkexamen

Rijschool Sanna kan alle examens voor jou aanvragen bij het CBR. Hiervoor moet je echter eerst je toestemming geven aan de rijschool. Met andere woorden, je machtigt je rijschool voor het aanvragen van de examens. Het machtigen van je rijschool doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD, jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan aan op www.digid.nl. De machtiging blijft geldig totdat je geslaagd bent.

Als je je rijschool machtiging hebt gegeven voor het aanvragen van je examens, worden jouw gegevens in het zogenaamde reservering systeem van het CBR automatisch beschikbaar gesteld voor je rijschool. Je rijschool kan dan via dit systeem jouw examens aanvragen/inplannen voor jou. Je ontvangt direct een e-mail als jouw rijschool een examen of toets voor je heeft gereserveerd. Het is goed voor jou om te weten dat de mogelijkheden om examendatum te verplaatsen zeer beperkt zijn. Stem je examendatum dus van tevoren goed af met je rijschool.

Heb je hulp nodig bij het machtigen van Rijschool Sanna? Geeft dat aan bij je rijinstructeur. Hij kan je hierbij ondersteunen en al je vragen beantwoorden.

vRaag een proefles aan

Wil jij met je rijopleiding beginnen en snel je rijbewijs halen? Meld je dan nu aan voor een proefles.

  Naam

  Email

  Telefoon

  Woonplaats

  Schuiven naar boven