2toDrive

logo4k

2toDrive: Vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen

Vanaf 1 november 2011 is in Nederland mogelijk om vanaf 16,5 jaar te starten met rijlessen. Je mag afrijden als je de leeftijd van 17 jaar hebt bereikt. Wanneer je slaagt voor je examen moet je tot je 18e rijden onder begeleiding van maximaal vijf door jou gekozen volwassenen (coaches). Vanaf je 18e kun je zelfstandig en zonder begeleiding auto rijden.
2toDrive is een experiment waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen. Dit met doel meer veiligheid in het verkeer en minder ongelukken. Rijschool Sanna raadt je aan om de website www.2todrive.nl  te bezoeken. Op deze site kun je o.a. lezen waarom 2toDrive is ingevoerd, hoe de aanmeldingsprocedure voor 2toDrive verloopt, welke eisen er worden gesteld aan de coaches en nog veel meer.

Hoe werkt 2to Drive?

 • Jij bent 16 jaar. Je mag je theorie-examen afleggen. Het theoriecertificaat blijft anderhalf jaar geldig.
 • Jij bent 16,5 jaar. Je mag beginnen met autorijlessen en je mag de begeleiderspas aanvragen.  Dat is een pasje waarop alle namen van jouw 2toDrive coaches staan. De begeleiderspas heb je altijd bij je wanneer je na het behalen van je rijbewijs de weg op gaat met je coach. De begeleiderspas kun je al aanvragen vanaf 16,5 jaar. Voor vragen over de begeleiderspas en over hoe je deze kunt aanvragen, maar ook voor vragen over het aanmelden als coach, kun je contact opnemen met de RDW via begeleiderspas@rdw.nl of 0900-0739.  Je kunt ook kijken op www.2toDrive.nl. Op deze site wordt stapsgewijs uitleg gegeven over het aanvragen van een begeleiderspas.
 • Jij wordt 17 jaar en mag je praktijkexamen afleggen.
 • Jij bent 17 jaar en geslaagd voor je praktijkexamen. Je vraagt je rijbewijs aan bij de gemeente. Je rijbewijs kan alleen worden aangevraagd als de aanvraag van je begeleiderspas is goedgekeurd door de RDW. Vraag deze daarom aan een maand voordat je je praktijkexamen gaat doen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Samen met je rijbewijs, begeleiderspas en een coach mag je auto rijden tot je 18e verjaardag. Vanaf je 18e mag je zelfstandig autorijden, dus zonder coach!
Dus ben je al 16,5 jaar, wacht niet langer en start met rijden! Voor meer informatie en voor het aanvragen van een proefrijles, kun je contact opnemen met ons. Dit kan telefonisch, via de mail of door middel van het contactformulier.

vRaag een proefles aan

Wil jij met je rijopleiding beginnen en snel je rijbewijs halen? Meld je dan nu aan voor een proefles.

  Naam

  Email

  Telefoon

  Woonplaats

  Schuiven naar boven